Antoon Gerard Boonen

De Eerste Wereldoorlog is bijzonder gewelddadig.  Het getraumatiseerde België telt na de oorlog ongeveer 30.000 oorlogsinvaliden.  Eén van hen is Antoon Gerard Boonen.

Antoon Gerard Boonen wordt geboren op 19 januari 1891 in Kaulille.  Hij is de zoon van Jacob Boonen en Anna Maria Bloemen.

Voor WOI is Antoon Gerard al onderwijzer.  Tijdens de oorlog geeft hij zich op als oorlogsvrijwilliger en dient hij als soldaat brancardier aan het front.  Hij loopt er echter ernstige verwondingen op en wordt na de oorlog als groot-invalide erkend.

In 1920 trouwt hij met Julienne Bos en het koppel vestigt zich in Lommel, waar Julienne als onderwijzeres (later hoofdonderwijzeres) van de gemeentelijke meisjesschool in Lommel-Centrum, aan de slag kan.

Antoon Gerard sterft in 1951 op 60-jarige leeftijd.

antoon gerard boonen - doodsprentje