Henri en Jan Matthys Brusselaers

De broers Henri en Jan Matthys Brusselaers worden respectievelijk geboren op 8 januari 1888 en 20 maart 1889.  Ze groeien op in een eenvoudig landbouwersgezin.  Hun ouders zijn Theodoor Brusselaers en Dymphna Cremers.

Henri treedt in 1908 in dienst als soldaat V.A.P. (vrijwilliger avec prime).  Later gaat hij in Overpelt aan de slag als fabrieksarbeider en in 1911 huwt hij met Maria Gertrudis Meynen uit Kermt.  Hun kinderen, Theodoor en Helena Aldegonda, worden geboren in 1912 en 1913.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vecht Henri met het 14e Linieregiment, 4e Bataljon, 4e Compagnie.
Broer Jan Matthys is soldaat bij het 7e Linieregiment, 3e Bataljon, 1e Compagnie.  Beiden overleven de oorlog.

In 1921 verhuist Henri met zijn gezin naar Overpelt.
Jan Matthys trouwt op 26 augustus 1922 met Joanna Maria Janssens.

Jan Matthys Brusselaers
Jan Matthys Brusselaers

jan matthys brusselaers (bidprentje)