Familie Neuteleers

Jozef Emile (° 16 december 1881) en Ferdinand Harrie (° 8 oktober 1883) Neuteleers zijn de zonen van Willem Neuteleers en Anna Maria Virginie Clemens uit Kermt.  Na de dood van vader Neuteleers in 1890 hertrouwt Anna Maria Virginie met de Lommelaar Louis Vanmanshoven en verhuizen beide broers met hun moeder naar Lommel, waar later ook halfbroer Frans Vanmanshoven wordt geboren.

De band tussen de broers blijkt ook op later leeftijd hecht.  Zowel Miel als Harrie werken bij de zinkfabriek van Overpelt en na hun huwelijk (Harrie huwt in 1907 de Hechtelse Elisabeth (Bet) Agten (°1887) en Miel trouwt in 1911 met Maria Elisabeth Bleys (°1892) uit Lommel) vestigen beide gezinnen zich in elkaars buurt op de Grote Barrier in Lommel.

Bij het begin van de oorlog wijkt de voltallige familie Neuteleers uit naar Engeland, waar ze een onderkomen vinden in Swansea aan de westkust van Wales.   Miel en Harrie kunnen  er als arbeider aan de slag in de zinkfabriek “Usines William Foster”.

In de volgende berichten kan je meer lezen over het verblijf van beide families in Engeland.

Swansea
Swansea